• +36 30 954 0000
  • blazecut-sales@ple.hu

Blazecut C sorozatú rendszer

C SZÉRIÁS TŰZOLTÓ RENDSZER

A BlazeCut C sorozatú tűzoltó rendszer telepítése minden berendezésen gyors és hatékony tűzoltást biztosít. A BlazeCut teljesen testreszabható rendszerei biztosítják azokat a szolgáltatásokat és funkciókat, amelyek elengedhetetlenek a berendezések és eszközök széles körű védelméhez.
A látótávolságon kívüli, zárt és félig zárt terekben keletkezett tüzek pusztító következményekkel járhatnak, úgy mint az ingatlanok megrongálódása, a berendezések jelentős károsodása vagy a legrosszabb esetben személyi sérülések és akár életek elvesztése.

A motorterek, szervertermek, elektromos szekrények, áramfejlesztők és hasonló berendezések csak néhány példa arra, hogy ilyen tüzek milyen jellegű területeken keletkezhetnek.

A pneumatikus rendszer automatikusan és minden tápegységtől függetlenül működik, ami kulcsfontosságú előny, mivel a rendszer képes automatikusan működni és eloltani a tüzet akkor is, ha emberek nincsenek jelen.A rendszer működése egy pneumatikus érzékelőcsöves technológián alapul, amely érzékeny a magas hőmérsékletre, így lehetővé téve a rendszer azonnali kisülését a tűz észlelésekor.
Az elektronikus rendszer testre szabható működéssel rendelkezik, amely lehet automatikus, kézi vagy mindkettő kombinációja.Lehetőség van a kisütés késleltetésére, vagy csak kézi kisütésre, ha a rendszer foglalt területen van. Az elektronikus rendszerek testreszabhatók a magasabb üzemi hőmérsékletű berendezésekhez.

Az alkalmazás típusától függően a rendszereket különféle változatokban szállítjuk, mint például:

> Rendszer típusa: DLP vagy ILP
> A szer típusa: FK-5-1-12, HFC-227ea, hab, por
> Tartály térfogata: különböző térfogatok az oltóanyag típusától függően.
> Számos észlelési lehetőség
> Alkatrészek és szerelési anyagok: elosztó csövek, szerelvények, csatlakozók, konzolok
> Opcionális alkatrészek: riasztópanelek, nyomáskapcsolók, jelzőberendezések, kézi működtetők, tartalék tápegységek


Gyors felismerés

A BlazeWire vagy a BlazeTubeérzékelőrendszertűz esetén gyorsan visszaküldi a választ a tartálynak,az azonnali oltásérdekében.

Automatikus vagy kézi aktiválás

A rendszer konfigurálható kézi vagy automatikus aktiválásra is, a megnövekedett hőmérséklet érzékelésével, amikor a felmért területekre helyezik.

Könnyen telepíthető

Az átfogó képzési és támogatási folyamat egyszerűvé teszi a telepítést és a karbantartást.

Univerzális felhasználás

A rendszer kialakítása sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, és szinte bármilyen kis szekrényben elfér.A rendszer hossza határozza meg az adagolt mennyiséget, így a tűzvédelem mértéke a kockázatfelmérés függvényében személyre szabható.

Független hatalom

A rendszer aktiválásához nincs szükség külső tápegységre.Ez azt jelenti, hogy a rendszer mindig figyeli a hőmérsékletet, függetlenül az emberi jelenléttől.

Hűsítő hatás

A szerek hűsítő hatást fejtenek ki a közelben lévő felületeken, ez csökkenti az újragyulladás valószínűségét és a tűz terjedésének kockázatát.

Biztonságos az emberek számára

Az oltószer (HFC 227ea) koncentrációja ártalmatlan az emberekre, és aktiválása után nem jelent veszélyt az egészségre. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a rendszer kiszorítja az oxigént a zárt területeken, ami túlzott expozíció esetén problémákat okozhat.

Gyorsan ható

A rendszer gyors reagálású, ami azt jelenti, hogy a tüzet a terjedése előtt megfékezi.

Ártalmatlan

A gáz- és porrendszerek nem vezetnek áramot, nem korrodálnak és nem okoznak hősokk okozta károkat, ezért nem áll fenn a védett tér károsodásának vagy mellékhatásainak veszélye.

Különféle komponensek

A rendszerben számos további komponens használható, például külső jeladók, hangjelzők és leállítás.

Rugalmasság

A rendszer konfigurálható por, gáz vagy hab oltóanyag használatára a tervezéskor, ezzel kiterjesztve az alkalmazási lehetőségek körét.

Nagyobb kötetek

A rendszer rugalmasságot biztosít a tartályok számával kapcsolatban, amelyek egy vagy több tér lefedéséhez szükségesek.


DLP kontra ILP

A BlazeCut rendszereket két változatban gyártják: közvetlen alacsony nyomású rendszerben és közvetett alacsony nyomású rendszerben. A különböző változatok használatát a terek típusa és mérete határozza meg.

Közvetlen alacsony nyomású (DLP) rendszer

A DLP-rendszert közvetlennek nevezik, ami azt jelenti, hogy az ágens aktiválását és eloszlását az érzékelőcső biztosítja.

A tűzoltó rendszer a hőmérséklet emelkedése és a tűz érzékelésével működik, és a tartályszelephez rögzített érzékelőcső segítségével közvetlenül adagolja az oltószert.Az érzékelő csövet a védett térbe kell helyezni, ami ezután állandó nyomás alatt van.Tűz esetén az érzékelőcső a tűz és a magas hőmérséklet
hatására leromlik.Amikor az érzékelőcső elszakad, az oltószer egy kialakított lyukon keresztül szabadul fel, és a szer közvetlenül a tűzforrásra kerül.

A pneumatikus érzékelőrendszer független lehet minden elektromos táplálástól, és kizárólag fizikai elven működik.A DLP rendszer nyomáskapcsoló segítségével elektronikusan is felügyelhető.

A direkt rendszer kisebb alkalmazásokhoz is alkalmas, és a tűzvédelem biztosítása mellett a könnyű telepítést egyszerű kezelhetőséggel kombinálja

Közvetett alacsony nyomású (ILP) rendszer

Az ILP rendszert közvetettnek nevezik, ami azt jelenti, hogy az érzékelőcső megszakításával aktiválódik, és a szert külön elosztócsöveken keresztül juttatják el a fúvókákhoz.

A tűzoltó rendszer úgy működik, hogy egy tartályon lévő szelephez csatlakoztatott érzékelőcsővel érzékeli a hőt.A cső a védett térben és állandó nyomás alatt van, ezáltal a tartály szelepdugattyúja zárva marad.
Tűz esetén a cső a tűz és a magas hőmérséklet hatására lebomlik.Az érzékelőcső elszakad, és a nyomás az érzékelőkörben csökken, kinyitva a tartályon lévő szelepet.A tűzoltó rendszer működésbe lép, és a teljes oltóanyag kiszabadul a fúvókákon keresztül.A pneumatikus érzékelőrendszer független lehet minden elektromos táplálástól, és kizárólag fizikai elven működik.

Az indirekt rendszer alkalmas nagyobb környezetekre, vagy ahol a szer speciális alkalmazása szükséges.Ez a rendszer összetett és egyedi alkalmazásokat is lehetővé tesz az olyan opcionális komponensek hozzáadásával, mint a kézi működtetés, érzékelők, vagy vezérlőpanelek a rendszer jobb működése és vezérlése érdekében.Egyes ILP rendszerek lehetnek elektronikusak, és tartalmazhatnak elektromos mágnesszelepet a működtetéshez.Ez lineáris hőérzékeléssel, füst- és hőérzékelőkkel, valamint GSM modullal rendelkező tűzjelző központhoz való csatlakozással érhető el.Az elektronikus érzékelő és működtető áramkörök teljes mértékben felügyelhetők a BlazeCut riasztópanel segítségével.


Leggyakoribb jármű- és gépalkalmazások:

> Buszok és autóbuszok
> Teherautók és furgonok
> Építőipari járművek
> Mezőgazdasági járművek
> Bányászati gépek
> Erdészeti gépek
> Speciális katonai és rendőrségi jármű
> Hajózás
> Egyéb

Leggyakoribb beltéri felhasználási területek:

> CNC gépek
> Szerver állványok
> Elektromos szekrények
> Konyhák
> Elszívó szekrények
> Áramfejlesztők
> Távközlési torony menedékek
> Szellőztető berendezések
> Lift motorok
> Egyéb

Nem látja az iparágát?
A BlazeCut különféle alkalmazásokhoz kínál megoldásokat. Elkötelezett csapatunk segíteni fog Önnek abban, hogy megoldást találjon az Ön igényeire.