• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Bányászat

Iparági kockázatok

 • A bányászatban rendkívülmagas a tűzveszély, ami a speciális körülményeknek és az éjjel-nappali működésnek köszönhető.Tűzveszély bármely típusú bányászati berendezésnél és a bányászati műveleti épületeken belül is fennállhat.Ha ezeket a kockázatokat nem kezelikmegfelelően, óriási pusztítást végezhet egy kialakult tűz.

  Bármilyen berendezéskigyulladhat, legyen szó kisebb járművekről, nagy teljesítményű bányászatiberendezésekről, buszokról, tartalék generátorokról,de akár azelektromos szekrények, szerverállványok vagy konyhák is kockázatosak, hogy csak néhányat említsünk.

  Egy tűzeset végzetes is lehet, ha nem azonnal és a megfelelő módon reagálunk. Automatikus tűzoltórendszer telepítésével azonban a károk vagy sérülések kockázata jelentősen csökken. 

Következmények

 • Egy berendezésben keletkezetttűz következményei katasztrofálisak lehetnek. Rendkívül nagy a valószínűsége annak, hogy a tűz gyorsan továbbterjed, és a kár már nemcsak a tűzfészek területét érinti. Kockázati tényező a berendezés károsodása, a kezelő sérülése, a termelés elvesztésevagy akár az emberélet is. A túl későn észlelt tűz súlyos károkat okozhat, hiszen a továbbterjedés miatt a tűz egyrenagyobbterületet ér el, és a lassú oltás nemcsak komoly károkat ésleállásokat okozhat, hanem az emberek életét is kockáztatja.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

 • A tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen telepíthetők, ezért első lépésként azt javasoljuk, hogy minden berendezésre szereljenek fel legalább egyet. Hatékonyságuk azonban olyan különböző tényezőkön alapul, mint például az oltandó tűz kiterjedése, vagy a felhasználó tűzoltási tapasztalata, alkalmazkodóképessége stb. Még ha ezeket a tényezőket jól le is fedjük, hatékonyságuk korlátozott marad és nem zárható ki annak valószínűsége, hogy a felhasználó megsérül, ha túl közel kerül a tűzhöz, vagy ha tapasztalatlan a tűzoltás terén.  

  Tűz esetén a BlazeCut Fire rendszerek másodperceken belül automatikusan működésbe lépnek a lefedett területen, és azonnal eloltják a tüzet, minimális kárt hagyva magukután. A kisebb rendszereket akár egy óra alatt fel lehetszerelni, elkerülve ezzel a berendezésekhosszabbleállását.

  A BlazeCut beszerelésre kész tűzoltási megoldásokat kínál, amelyek ideálisak flottajárművekhez, buszokhoz, teherautókhoz, nehézgépekhez, elektromos szekrényekhez és szerverállványokhoz, valamint átfogóbb megoldások és telepítések is elérhetőknagyobb vagy összetettebb berendezésekhez és épületekhez.

Elektromos rendszerek
Elektromos rendszerek
Teherautó és munkagépek
Teherautó és munkagépek
Szerver állványok
Szerver állványok
Járművek
Járművek
Sziták és válogató szállítószalagok
Sziták és válogató szállítószalagok
Teleszkópos rakodók és emelők
Teleszkópos rakodók és emelők