• +36 30 954 0000
  • blazecut-sales@ple.hu

Erdészet

Iparági kockázatok

  • Az erdészeti ágazatban jelentős kockázatot jelent a törmelék és faforgács felhalmozódása a különböző járműveken, munkagépeken. Ezek a gyúlékony anyagok hő hatására lángra lobbanhatnak és az üzemanyagforrást elérve nagyobb tüzet okozhatnak. Sok tulajdonos nem veszi figyelembe a tűzveszélyt és a tűzvédelmi felszerelés hiányának következményeit. A munkagépek használatakor már egy kis üzemanyag- vagy olajszivárgás is tüzet okozhat, ha az a motortér forró felületére kerül. Sok tüzet okoznak a motortérben vagy a jármű kabinjában fellépő elektromos hibák is. A kitermelt és felhalmozott fák növelik a tűz gyors átterjedésének kockázatát.

Következmények

  • Gyors oltás nélkül a tűz egyik leggyakoribb következménye a munkagép kiégése. A tűz továbbterjedhet és nemcsak ott okozhat kárt, ahol a tűz keletkezett, hanem minden olyan területen, amelyet a tűz vagy a füst elért. Ha a járműben a tűz átterjed a vezetőfülkére, a vezető és az utasok életét akár sérülés vagy halál is fenyegetheti.

    Az észrevétlen tűz is komoly veszélyeket okozhat. Ha a jármű egyik lényeges eleme menet közben meghibásodik, és tűz alakul ki, amit a vezető nem észlel időben, az mind a vezetőfülkében tartózkodók életét, mind a rakomány épségét kockáztatja.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

  • Míg a tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen beszerezhetők (ezért azt javasoljuk, hogy minden járműben helyezzen el legalább egyet), még mindig fennáll az égési sérülés veszélye, ha a tűz oltása okán kinyitja a motorháztetőt.

    A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek, ha tűz keletkezik a motortérben. Másodpercek alatt eloltva a tüzet, minimális kárt hagyva a járműben és megőrizve a személyek biztonságát. Kisebb terek esetén a használati utasítás elolvasása után, akár saját maga is felszerelheti a rendszert. A legtöbb esetben a telepítés kevesebb, mint egy órát vesz igénybe.