• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Teherautók és furgonok

Iparági kockázatok

 • A kamiontüzek gyakoriak, és az autós közlekedésre gyakorolt hatásuk, valamint az esetleges személyi sérülések miatt rendszeresen bekerülnek a hírekbe. Teherautótüzet már kismértékű üzemanyag- vagy olajszivárgás is okozhat, amely a motortér forró területére kerül, de a tűzkialakulhat a jármű motorterében vagy kabinjában fellépő elektromos hiba következtében. A legtöbb teherautó turbófeltöltésű dízelmotor, ami tovább növeli a tűz kockázatát.

  A turbómotorok tűzveszélyesek, hiszenhasználatuk során rendkívül magas hőmérsékletre melegszenek fel. Ha gázolaj vagy olaj érintkezik a turbóval, az nagy valószínűséggel tüzet okoz. A legtöbb teherautón vannak ugyan tűzoltó készülékek, de mire a tüzet elkezdik oltani, az már túl nagy ahhoz, hogy az oltás gyors és eredményeslegyen.

Következmények

 • Gyors oltás nélkül a teherautón belüli tűz egyik legelterjedtebb következménye a jármű kiégése. Ha azonban a tűz és a füst átterjed a vezetőfülkébe, a vezető és az utasok sérülésének vagy halálának veszélye is fennáll.

  Súlyos közlekedési veszélyt okozhat továbbá az észleletlen tűz is. Ha a teherautó egyik lényeges eleme menet közben meghibásodik, és tűz alakul ki, amit a vezető nem észlel időben, az mind a vezetőfülkében tartózkodók életét, mind a rakomány épségét kockáztatja.

A BlazeCut megoldás

 • Míg a tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen beszerelhetők (és azt javasoljuk, hogy minden járműbe legalább kettőt szereljenek fel), még mindig nagy az égési sérülés veszélye, amikor tűz esetén kinyitják a teherautó motorterét. Ráadásul a legtöbb esetben a motorajtó kinyitása szinte lehetetlen a hő miatt, így a tűzfészek nem elérhető, a tűzoltó készülék használata pedig nem lesz eredményes.

  A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek a motortérben, ha tűz keletkezik.Másodpercek alatt eloltják a tüzet, minimális kárt hagyva a teherautóban, és megőrizve az emberek biztonságát. Kis teherautókban, kisebb rendszereink használatával lehetőség van önállóan is felszerelni a BlazeCut rendszert, és a legtöbb esetben a telepítés kevesebb mint egy órát vesz igénybe. Nagyobb járművek esetén ajánlatos a rendszert képzett szakemberrel felszereltetni.

  A BlazeCut beszerelésre kész tűzoltási megoldásokat kínál, amelyek ideálisak az elsődleges mozgatók és a merev teherautók széles skálájához.

Motorterek
Motorterek
Teherautók töltőberendezései
Teherautók töltőberendezései
Üzemanyag szállítók
Üzemanyag szállítók
Kamionok
Kamionok
Darus teherautók
Darus teherautók
Vezetőfülke a teherautók felett
Vezetőfülke a teherautók felett