• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Repülőtér és repülés

Iparági kockázatok

 • A légiközlekedésben a 0-24 órás működés miatt magas a tűzveszély kockázata. A tűz kialakulásának veszélye a földi tevékenységeket támogató berendezéseknél és a repülőtéri létesítményeken belül is fennáll. A tűzveszély és a nem megfelelő tűzvédelem következményei katasztrofálisak lehetnek.

  Tűz bármilyen berendezésnél keletkezhet, legyen szó kisebb járművekről, buszokról, vontatókról, tartalék generátorokról, elektromos szekrényekről, szerverállványokról vagy konyhákról - csak hogy néhányat említsünk.

  A legtöbb tűz előre nem látható baleset következménye. Ilyen esetekben csak a gyors és automatikus reakció az, ami magas szintű biztonságot garantál. Stresszes helyzetben sokan elfelejtik, hogyan kell helyesen kezelni a kialakult helyzetet, de az automatikus tűzvédelmi rendszerrel jelentősen csökken a károk vagy sérülések kockázata.

Következmények
 • Azonnali oltás nélkül a tűz leggyakoribb következménye a berendezések károsodása, továbbá nagy a valószínűsége a tűz gyors továbbterjedésének. Ha a tűz és a füst átterjed egy másik berendezésre, repülőgépre vagy épületre, akkor sokak élete veszélybe kerülhet.

  A későn észlelt tűz súlyos károkat okozhat, sokkal nagyobb lesz és jóval több időt vesz igénybe az eloltása. A lassú oltás nemcsak komoly károkat és leállásokat okozhat, hanem az emberek életét is kockáztatja.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

 • Míg a tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen telepíthetők, azt javasoljuk, hogy minden járművön helyezzenek el legalább egyet. Hatékonyságuk azonban korlátozott, és mindig fennáll az égési sérülés veszélye. Működésük megköveteli, hogy a tűzoltó készülékek hatékonysága érdekében az oltó személy közel kerüljön a lángokhoz, ami további kockázatot jelent.

  Tűz esetén a BlazeCut Fire rendszerek zárt területen másodperceken belül automatikusan működésbe lépnek, és szinte azonnal eloltják a tüzet, minimális kárt hagyva maguk után.

  A BlazeCut olyan tűzoltási megoldásokat kínál, amelyek ideálisak flottajárművekhez, buszokhoz, teherautókhoz, földi segédberendezésekhez, elektromos szekrényekhez és szerverállványokhoz, valamint átfogóbb megoldásokat és telepítéseket kínál nagyobb vagy összetettebb berendezésekhez, járművekhez és épületekhez.

Teherszállítók
Teherszállítók
Buszok
Buszok
Földi tápegységek
Földi tápegységek
Vontatók
Vontatók
Irányító torony
Irányító torony
Reptéri épületek
Reptéri épületek