• +36 30 954 0000
  • blazecut-sales@ple.hu

Munkagépek védelme

Iparági kockázatok

  • A munkagépek használata során a felhalmozódó törmelék és a zord munkakörülmények miatt keletkezhetnek tüzek, hiszen ezek a körülmények azt eredményezhetik, hogy a gépeket magas hőmérsékleten használják. Sok tulajdonos nem veszi figyelembe a tűzveszélyt és a tűzvédelmi felszerelés hiányának következményeit. A munkagépek használatakor már egy kis üzemanyag- vagy olajszivárgás is tüzet okozhat, ha az a motortér forró területére kerül. Sok tüzet okoznak a motorok elektromos hibái is, ráadásul a legtöbb jármű turbós és dízelmotoros, ami fokozott tűzveszélyt jelenthet.
Következmények

  • Gyors oltás nélkül a tűz egyik leggyakoribb következménye a munkagép kiégése. Ráadásul, haa tűz és a füst átterjed a kabinba, a kezelő életét sérülés veszélye vagy halál fenyegetheti.
    Az észrevétlen tűz is komoly veszélyeket okozhat. Ha jármű egyik lényeges eleme menet közben meghibásodik, és tűz alakul ki, amit nem észlelnek időben, az nem csak a munkagépben tartózkodók, hanem a környező emberek, járművek és egyéb vagyontárgyak életét is kockáztatja.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

  • Míg a tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen beszerelhetők (ezért azt javasoljuk, hogy minden munkagépbe legalább egyet szereljenek be), még mindig fennáll az égési sérülés veszélye, ha a tűz oltása érdekében a kezelő kinyitja a motorháztetőt. És felmerül a kérdés, hogy ki oltja el a tüzet, ha a jármű balesetet szenved, és a benne lévők beszorulnak?

     A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek, ha tűz keletkezik a motortérben, másodpercek alatt eloltva a tüzet, minimális kárt hagyva a járműben és megőrizve a személyek biztonságát. A használati utasítás elolvasása után, a rendszer akár egyénileg is felszerelhető. A legtöbb esetben a telepítés kevesebb, mint egy órát vesz igénybe.

Kotrógépek
Kotrógépek
Homlokrakodók
Homlokrakodók
Úthengerek, tömörítő eszközök
Úthengerek, tömörítő eszközök
Kotrórakodók
Kotrórakodók
Árokásó gépek
Árokásó gépek
Teleszkópos rakodók
Teleszkópos rakodók