• +36 30 954 0000
  • blazecut-sales@ple.hu

Blazecut a mezőgazdaságban

Iparági kockázatok

  • A gazdálkodók és gépeik számos, a mezőgazdasági ágazatra jellemző tűzveszélynek vannak kitéve. A magas motor- és kipufogó-hőmérséklet, a gép belsejében és tetején felgyülemlett por és törmelék, valamint a gabonapor-robbanások fokozott tűzveszélyt jelentenek. Az üzemanyag-tároló tartályok és a termény közelében katasztrofális lehet a veszteség és az ellenőrizetlen tűz gyors terjedése. Ezen túlmenően az áruk feldolgozási összetevője és csomagolása hő- és kockázati tényezőkkel is jár.
Következmények

  • Az első és legkritikusabb kockázat az, hogy a tűz oltása közben valaki megsérülhet. Ezenkívül nagy a valószínűsége annak, hogy a tűz átterjed a terményre, és felemészti a gazdaságot. A veszély és a kár a közeli üzemanyagot, terménytároló tartályokat, a szomszédos terményeket és ingatlanokat is fenyegetheti. A vidéki helyszín sok esetben azt is jelentheti, hogy a tűzoltóság nagyobb távolságra van, így a gazdálkodó a terménnyel, a felszerelésekkel, az állatokkal, esetlegesen a családjával már jóval azelőtt veszélybe kerül, hogy a szakszerű segítség megérkezne. Így a veszteség mértéke katasztrofális lehet.

A BlazeCut megoldás

  • Tűz esetén a BlazeCut rendszer automatikusan működésbe lép a zárt területeken, és másodpercek alatt eloltja a tüzet, minimálisra csökkentve a gép károsodását és a tűz továbbterjedésének kockázatát. Rendszereink úgy tervezhetők és telepíthetők, hogy egyetlen járművőn belül több kockázatot is lefedjenek, beleértve a teljes motort, szivattyúkat és elektromos vezérlést, stb. Kisebb alkalmazásokhoz ajánljuk a BlazeCut T szériás tűzvédelmi rendszert, amely percek alatt felszerelhető.
Járművek
Járművek
Munkagépek
Munkagépek
Traktorok
Traktorok
Csomagoló és feldolgozó berendezések
Csomagoló és feldolgozó berendezések
Aratógépek
Aratógépek
Elosztó szekrények
Elosztó szekrények