Az ipari konyhákban számos tűzveszélyes helyzet állhat elő.A tűzveszély és a nem megfelelő tűzvédelem következményei katasztrofálisak lehetnek.Konyhai tüzek könnyen és gyorsan keletkezhetnek, és túl nagyok lehetnek ahhoz, hogy a kézi tűzoltó készülékekkel való oltás gyors és hatékony legyen.A konyhákon gyakran többféle gyúlékony anyaggal is dolgoznak, amely a tűz gyors továbbterjedését segíti. Ezeknél a tüzeknél a statisztikák azt mutatják, hogy az esetek 97%-ában a személyzet is jelen van és ez akár életveszélyes is lehet számukra.
A konyhai tűzvédelmi rendszerekkel kapcsolatban figyelembe kell venni a gázt vagy elektromos áramot használó főzőberendezések és elszívók típusait is, mint például olajsütők, wokok, grillek, szalamanderek, valamint légcsatornák, páraelszívók és kamrák. A különféle tüzelőanyagok és berendezések befolyásoljáka tűz hatékony és eredményes oltását.
Stresszes helyzetben sokan elfelejtik, hogyan kell helyesen kezelni a kialakult helyzetet, de az automatikus tűzvédelmi rendszerrel jelentősen csökken a károk vagy sérülések kockázata.
Nagy lehet a valószínűsége annak, hogy a kialakult tűz átterjed az épület többi részére, és további komoly károkat okoz, akár az egész épületben. Ha a tűz és a füst átterjed más helyiségekre vagy épületre, az pusztító következményekkel járhat.
A későn észlelt tűz súlyos károkat okozhat, sokkal nagyobb lesz és jóval több időt vesz igénybe az eloltása. A lassú oltás nemcsak komoly károkat és leállásokat okozhat, hanem az emberek életét is kockáztatja. A gyors oltás megvédheti a vendégeket, a személyzetet és a berendezéseket, épületet.
Bár a tűzoltó készülékek megléte alapvető követelmény egy konyhán, hatékonyságuk korlátozott, és még mindig fennáll az égési sérülés veszélye, ha olyasvalaki használja, aki nem rendelkezik korábbi tapasztalattal.
A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek, másodpercek alatt eloltják a tüzet, minimális kárt vagy fennakadást hagyva maguk után, megőrizve ezzel a vendégek, a személyzet és a tulajdon biztonságát.
A BlazeCut automatikus tűzoltó rendszereket kínál a kis és nagy konyhák védelmére, például szállodákban, éttermekben, kórházakban, mobilkonyhai pótkocsikban és közintézményekben, amelyek képesek megvédeni a tűztől az embereket és az eszközöket is.
A BlazeCut C sorozatú rendszer UL-jóváhagyott oltószert használ, amely lefedi az F osztályú tüzeket: a növényi vagy állati olajok és zsírok tüzét.Azoltószer nem korrozív, nem mérgező, környezetbarát és rendkívül hatékony, hűsítő hatással rendelkezik.