• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Konyhák

Iparági kockázatok

 • Az ipari konyhákban számos tűzveszélyes helyzet állhat elő.A tűzveszély és a nem megfelelő tűzvédelem következményei katasztrofálisak lehetnek.Konyhai tüzek könnyen és gyorsan keletkezhetnek, és túl nagyok lehetnek ahhoz, hogy a kézi tűzoltó készülékekkel való oltás gyors és hatékony legyen.A konyhákon gyakran többféle gyúlékony anyaggal is dolgoznak, amely a tűz gyors továbbterjedését segíti. Ezeknél a tüzeknél a statisztikák azt mutatják, hogy az esetek 97%-ában a személyzet is jelen van és ez akár életveszélyes is lehet számukra.

  A konyhai tűzvédelmi rendszerekkel kapcsolatban figyelembe kell venni a gázt vagy elektromos áramot használó főzőberendezések és elszívók típusait is, mint például olajsütők, wokok, grillek, szalamanderek, valamint légcsatornák, páraelszívók és kamrák. A különféle tüzelőanyagok és berendezések befolyásoljáka tűz hatékony és eredményes oltását.

  Stresszes helyzetben sokan elfelejtik, hogyan kell helyesen kezelni a kialakult helyzetet, de az automatikus tűzvédelmi rendszerrel jelentősen csökken a károk vagy sérülések kockázata.

Következmények

 • Nagy lehet a valószínűsége annak, hogy a kialakult tűz átterjed az épület többi részére, és további komoly károkat okoz, akár az egész épületben. Ha a tűz és a füst átterjed más helyiségekre vagy épületre, az pusztító következményekkel járhat.

  A későn észlelt tűz súlyos károkat okozhat, sokkal nagyobb lesz és jóval több időt vesz igénybe az eloltása. A lassú oltás nemcsak komoly károkat és leállásokat okozhat, hanem az emberek életét is kockáztatja. A gyors oltás megvédheti a vendégeket, a személyzetet és a berendezéseket, épületet.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

 • Bár a tűzoltó készülékek megléte alapvető követelmény egy konyhán, hatékonyságuk korlátozott, és még mindig fennáll az égési sérülés veszélye, ha olyasvalaki használja, aki nem rendelkezik korábbi tapasztalattal.

  A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek, másodpercek alatt eloltják a tüzet, minimális kárt vagy fennakadást hagyva maguk után, megőrizve ezzel a vendégek, a személyzet és a tulajdon biztonságát.

  A BlazeCut automatikus tűzoltó rendszereket kínál a kis és nagy konyhák védelmére, például szállodákban, éttermekben, kórházakban, mobilkonyhai pótkocsikban és közintézményekben, amelyek képesek megvédeni a tűztől az embereket és az eszközöket is.

  A BlazeCut C sorozatú rendszer UL-jóváhagyott oltószert használ, amely lefedi az F osztályú tüzeket: a növényi vagy állati olajok és zsírok tüzét.Azoltószer nem korrozív, nem mérgező, környezetbarát és rendkívül hatékony, hűsítő hatással rendelkezik.

Wokkok
Wokkok
Szalamanderek
Szalamanderek
Olajsütők
Olajsütők
Főzőlapok, sütők
Főzőlapok, sütők
Konyhai zsíros elszívók, páraelszívók
Konyhai zsíros elszívók, páraelszívók
Grill rácsok
Grill rácsok