• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Kikötői létesítmények

Iparági kockázatok

 • A kikötőlétesítményekben több kockázati zónája is van a tűznek.
  A nagyobb kikötőkben az évek során nagymértékben megnőtt a villástargoncák, konténerszállítók és portáldaruk száma, ezzel a tűzveszély is magasabb lett.
  Kisebb kikötők esetében a parti áram csatlakozásait is okozhatnak tüzet, ha hibásak vagy nem megfelelően vannak csatlakoztatva. Ha a vezetékek nem elég lazák ahhoz, hogy lehetővé tegyék a hajó a hullám, a szél vagy az árapály okozta mozgását, a vezetékcsatlakozások megfeszülhetnek, és tűzveszélyessé válhatnak a hajóban, a töltőpontban és a környezetében.

  Tűz keletkezhet a karbantartás hiányából, elektromos hibákból és túlmelegedésből. Ezeknek a tüzeknek a következményei nagyon súlyos anyagi és személyi károkat okozhatnak, ha figyelembe vesszük az érintett berendezéseket, az üzemeltetőt, a helyszínen tartózkodókat és a környező épületeket.

  E kockázat csökkentése érdekében a berendezések, gépek tulajdonosa egy gyors reagálású tűzoltó rendszert telepíthet, amellyel a biztonság és a tűzvédelem rendkívül magas lesz. Egy automata tűzoltó-rendszer biztosítja, hogy a berendezés csak kis mértékben sérüljön meg, a kezelő biztonságban legyen, és a tűz ne terjedjen tovább.

  A tűzveszély további csökkentése érdekében a berendezéseken és a környező területeken továbbitűzoltó készülékek is elhelyezhetők, a tűz kockázatának felmérése és a megfelelő típus kiválasztása után.

Következmények

 • A kikötői létesítményekben keletkezett tűz esetén a dokkoló hajókban keletkezett anyagi kár és a termelés kiesése csak néhány példa. Gyors oltás nélkül a tűz továbbikövetkezménye a környező járművek, berendezések, munkagépek károsodása, esetlegesen a személyi sérülés kockázata.

  A későn észlelt tűz súlyos károkat okoz, hiszen gyorsan terjed és jóval több időt vesz igénybe az eloltása. A lassú oltás nemcsak komoly károkat és leállásokat okozhat, hanem az emberek életét is kockáztatja.A tűz rendkívül gyorsan terjed, egyikről a másik járműre, hajóra, épületre, ezzel életveszélyes helyzeteket okozva.

A BlazeCut megoldás

 • A tűzvédelmi rendszer telepítése előtt mindig mérlegelni kell a kockázatokat, így biztosíthatjuk a legmegfelelőbb védelmet tűz esetére. A rendszer ezután megfelelően megtervezhető a maximális tűzvédelem biztosítása érdekében.

  Tűz esetén a BlazeCut tűzrendszer automatikusan működésbe lép a motortérben vagy az akkumulátortérben, és másodperceken belül elfojtja a tüzet. Ezzel jelentősen csökkenthető a tűz által okozott kár mértéke. A BlazeCut T sorozat a kisebb targoncák és konténerszállítók tűzvédelmét biztosítja, egy intelligens tervezésű egyedülálló technológiával. A T sorozatú rendszereket szakképzett szerelővel kevesebb mint egy óra alatt belehet szerelni ezekbe a járművekbe.

  A nagyobb járművekhez, berendezésekhez a BlazeCut C sorozatát kínáljuk. E rendszertöbbféle alkalmazáshoz is megtervezhető, és a környezet figyelembevételével,akár három különböző szert is bevethet a tűzoltás érdekében. A BlazeCut tűzoltó rendszer felbecsülhetetlen értékű, mivel megelőzi a nagyobb tűzkárokat, ezzel megvédve az emberek életét és az eszközöket.

Targoncák
Targoncák
Portáldaruk
Portáldaruk
Akkumulátor rendszerek
Akkumulátor rendszerek
Rakodó daruk
Rakodó daruk
Elektromos rendszerek
Elektromos rendszerek
Automatikus irányítású járművek
Automatikus irányítású járművek