• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Energia

Iparági kockázatok

 • Az elmúlt évtizedben világszerte nagymértékben megszaporodtak a földeken és tanyákon elhelyezett szélturbinák. Erős szél esetén előfordul, hogy a karbantartás hiánya, csapágyhiba vagy a fékek túlmelegedése tüzet okoz ezeken a területeken. Az erőművekben és a generátorokban a tűz leggyakoribb oka a karbantartás hiánya, az elektromos hibák, a túlfeszültség, az elektromos ívek és a túlmelegedés.

  A turbinák és az erőművek is többfajta tűzveszélyes területtel rendelkeznek. Vannak olyan oltószerek, amelyek jól működnek az egyik területen, de nagyon rosszul a másikon, ezért nem szokatlan, hogy egynél több oltószertípusra van szükség a megfelelő tűzvédelemhez. Nagyon fontos, hogy minden kockázati területet gondosan mérlegeljenek, és a kiválasztott rendszerek mindegyik kockázati területet gondosan lefedjék.

Következmények

 • A távoli vidéki területek esetében hosszú időbe telhet, amíg a tűz kitörése után odaér a segítség. Ilyen késedelem esetén a veszteség mértéke pusztító, a következmények pedig katasztrofálisak lehetnek. A tűz elérheti a környező területeket és épületeket is, nemcsak az erőműben okozva súlyos károkat.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

 • A BlazeCut olyan automatikus tűzoltó rendszereket kínál, amelyek másodperceken belül automatikusan működésbe lépnek, és szinte azonnal eloltják a tüzet úgy, hogy a turbina, az erőmű vagy a generátor által elszenvedett károk minimálisra csökkenjenek és a környező területek is megmaradjanak.

  Az oltószerek és a különféle oltási pontok kombinációjával tűzvédelmi rendszereink több kockázati zónára is tervezhetők és telepíthetők, például csapágyakra, fékekre és elektromos vezérlésekre.  A rendszer típusától függően jelzés is küldhető a kommunikációs rendszernek, hogy értesítést küldjön a tűzről a vezérlőteremnek, így a turbinát vagy az erőművet le lehet kapcsolni, ezzel mérsékelve a további következményeket. A BlazeCut rendszer az áramellátást vagy a berendezést is leállíthatja, ezáltal csökkentve az újragyulladás kockázatát.

  Kisebb generátorokhoz, akkumulátorházakhoz, elektromos szekrényekhez, erőművekhez a T sorozatot ajánljuk. Ez a típus akár egy óra alatt felszerelhető, és egyedülálló, intelligens, automatikus oltási rendszert kínál.

  Három oltószer típus közül választhat, a BlazeCut automata C sorozatú rendszere testreszabható a turbinák, nagyobb generátorok és erőművek többfajta kockázati területének lefedésére.

  A tűzvédelmi rendszer árajánlattétele és telepítése előtt a kockázatok teljes körű értékelését mérlegelni kell. Így biztosíthatjuk, hogy tűz esetén a terület a legmegfelelőbb védelmet kapja, a legjobb eredmény érdekében.

Akkumulátorok
Akkumulátorok
Elektromos kapcsolószekrények
Elektromos kapcsolószekrények
Szélturbinák
Szélturbinák
Erőművek
Erőművek
Elektromos szekrények
Elektromos szekrények
Napelemek
Napelemek