• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Buszok és autóbuszok

Iparági kockázatok

 • A busztüzek gyakran előfordulnak, a forgalomra és az emberekre gyakorolt hatásuk miatt rendszeresen bekerülnek a hírekbe. A busztüzek kismértékű üzemanyag- vagy olajszivárgásból eredhetnek a motortér forró területére, vagy a motortérben vagy a busz kabinjában fellépő elektromos hiba következtében.

  A legtöbb buszsofőr nem látja a tüzet, és csak akkor reagál, ha a tűz már túl előrehaladott. Az autóbuszok többsége rendelkezik tűzoltó készülékkel, de mire a tüzet elkezdik oltani, az már túl nagy ahhoz, hogy a legtöbb oltókészülék hatékony legyen.
Következmények

 • Gyors elnyomás nélkül a buszon belüli tűz egyik legelterjedtebb következménye a sérülés. A tűz továbbterjedésének nagy valószínűsége mellett a kárt nem csak a gyújtóterületen lehet megfékezni, hanem minden olyan területen, amelyet a tűz vagy a füst elér. Ha a tűz és a füst átterjed az utastérbe, a vezető és az utasok sérülésének vagy halálának veszélye áll fenn.

  Súlyos közlekedési veszélyt okozhat az észleletlen tűz, ha az autóbusz egyik lényeges eleme menet közben meghibásodik, és nem csak a buszon tartózkodók, hanem a környező emberek, járművek és egyéb vagyontárgyak életét is kockáztatja.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

 • Míg a tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen beszerelhetők (és azt javasoljuk, hogy minden buszba legalább kettőt szereljenek fel), mindig nagy az égési sérülés veszélye, amikor tűz esetén kinyitják a busz motorterét. A legtöbb esetben a motorajtó kinyitása a tűzoltó készülék használatához szinte lehetetlen a hő miatt.

  A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek a motortérben, ha tűz keletkezik, másodpercek alatt eloltva a tüzet, minimális kárt hagyva a buszban, és megőrizve az emberek 

  biztonságát. Kis buszokkal és kisebb rendszereink használatával lehetőség van saját maga is felszerelni, és a legtöbb esetben a telepítés kevesebb mint egy órát vesz igénybe. Nagyobb buszok esetén ajánlatos szakemberrel szereltetni. A BlazeCut teljes mértékben tanúsított R107 porított buszrendszert kínál.

  A BlazeCut beépítésre kész tűzoltási megoldásokat kínál, amelyek ideálisak a kis buszok széles skálájához.

 

Tömegközlekedési buszok
Tömegközlekedési buszok
Privát buszok
Privát buszok
Egyedi építésű buszok
Egyedi építésű buszok
Katonai szállítóbuszok
Katonai szállítóbuszok
Lakóautók
Lakóautók
Pótkocsis buszok
Pótkocsis buszok