• +36 30 954 0000
 • blazecut-sales@ple.hu

Megoldások az autóiparban

Iparági kockázatok

 • A járműtüzek világszerte problémát jelentenek, és az ilyen tüzek száma sajnos évről évre csak növekszik. A járműtüzek többségének forrása a motortérben van. A motortér legveszélyesebb tűzforrásai közé tartozik az elektromos ív, a túlterhelt vezetékek, a forró felületekre kerülő üzemanyag- vagy olajszivárgás, a mechanikus szikrák, az elektromos források.
  Ha a jármű balesetet szenved, az ütközés is tüzet okozhat. Sajnos gyakran előfordul, hogy ilyenkor a stresszes helyzet miatt sokan rossz döntést hoznak, és égés közben nyitják ki az égő jármű motorháztetejét. Ennek legnagyobb veszélye, hogy a tűz fellobbanhat, ezzel súlyos személyi sérüléseket okozva.

Következmények

 • Ha a tűz átterjed az utastérre, a vezető és az utasok életét akár sérülés vagy halál is fenyegetheti. Gyors oltás nélkül a jármű a legtöbb esetben teljesen kiég. Súlyos közlekedési veszélyt okozhat az olyan tűz, amelyet nem is észlelnek. Ha pl. a jármű valamely lényeges eleme menet közben meghibásodik, az nemcsak a járműben tartózkodók, hanem a környező járművek és emberek életét is veszélyeztetheti.

A BLAZECUT MEGOLDÁS

 • Míg a tűzoltó készülékek megfizethetőek és könnyen beszerezhetők (ezért azt javasoljuk, hogy minden járműben helyezzen el legalább egyet), még mindig fennáll az égési sérülés veszélye, ha a tűz oltása okán kinyitja a motorháztetőt. És ki oltja el a tüzet, ha a jármű balesetet szenved, és a benne lévők beszorulnak?

  A BlazeCut Fire rendszerek automatikusan működésbe lépnek, ha tűz keletkezik a motortérben. Másodpercek alatt eloltva a tüzet, minimális kárt hagyva a járműben és megőrizve biztonságát. A használati utasítás elolvasása után, akár saját maga is felszerelheti a rendszert. A legtöbb esetben a telepítés kevesebb, mint egy órát vesz igénybe.

    A BlazeCut „T” sorozatú rendszerei segítenek megvédeni a motortereket, elfojtják a tüzet, így a vezetőnek, ill. utasoknak van elég ideje a további lépésekre. Az egyszerű telepítés, a karbantartás és a megfizethetőség miatt ez a rendszer tökéletes első vonalbeli tűzvédelem a személygépkocsik és szabadidős csónakok motorterében.

  A BlazeCut további beszerelésre kész tűzoltó megoldásokat is kínál, amelyek ideálisak flottajárművekhez, taxikhoz, versenyautó és nagy teljesítményű lakóautókhoz, valamint átfogóbb megoldásokat és telepítéseket nyújtunk nagyobb járművekhez.

 

Klasszikus autók
Klasszikus autók
Lakóautók
Lakóautók
Nagy teljesítményű autók
Nagy teljesítményű autók
Pótkocsik
Pótkocsik
Utánfutók
Utánfutók
Egyedi kialakítású járművek
Egyedi kialakítású járművek